The Musical Box: Steve Miller tillbaka till bluesen

lördag 24 augusti 2013

Steve Miller tillbaka till bluesen

STEVE MILLER BAND – LIVING IN THE 20TH CENTURY – 1986

Steve Miller Band var helt ute och borta efter Abracadabra och Italian X-Ray i början av 80-talet. Vem ville höra en gammal blueslegend lira synthpop? Därför är Living In The 20th Century från 1986 en sån där LP som bara gått spårlöst förbi. Men va tusan! Det här är riktigt bra!
Steve Miller gjorde nämligen det enda rätta. Han gick tillbaka till sina rötter i bluesen. Han tittade längre bakåt än The Joker, Fly Like An Eagle och Book Of Dreams, album som för evigt hade placerat honom på den amerikanska popkartan, och drog sig i stället till minnes skivor från 60-talet som Children Of The Future, Sailor och Brave New World.

Det var det bästa han kunde gjort. Living In The 20th Century är väl värd att lyssna på. Lågmäld bluesrock med vindlande psykedeliska inslag och ett och annat blixtrande gitarrsolo av Miller själv. Kanon!
Man nog påstå att det är ett hyllningsalbum till den gamle blueslegenden Jimmy Reed. Fem av låtarna är ursprungligen hans. Här finns också en låt av Willie Dixon och givetvis flera av Steve Millers egna.

Living In The 20th Century är rakt, enkelt och naturligt. En bra bluesplatta helt enkelt!

Nr: 1411/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar