The Musical Box: Dave Edmunds siktade högt

lördag 28 september 2013

Dave Edmunds siktade högt

Dave Edmunds – Del 8

DAVE EDMUNDS – INFORMA´TION – 1983

Dave Edmunds siktade högt med det här albumet. Han anlitade Jeff Lynne som producent, skaffade fram synthar – det var så man gjorde på 80-talet – och tog sikte mot hitlistorna med Slipping Away. Aj, vad illa det gick...
Informa´tion är knappast en LP man behöver ha i samlingen. Det låter elakt kanske, men så är det. Jag har alltid haft svårt att komma till tals med den här skivan.

Jag har dock behållt den, förmodligen på grund av en viss lathet och eventuellt med nån tanke att ha den som historiskt bevis för en populärmusikperiod som inte var särskilt rolig. Informa´tion är ett bra exempel på 80-talets onyanserade synthsound.

Lite orättvis är jag så klart. Slipping Away är egentligen en riktigt bra poplåt, mer ELO än Edmunds dock. Jeff Lynne visste hur man skulle hantera spakarna på 80-talets mixerbord och gjorde det så klart bra den här gången också.

Slipping Away, som är den enda låt han producerade på skivan, är utan tvekan bästa spåret...och den blev – vad jag minns – också en hyfsat stor hit.

Felet med LP:n är dock att Edmunds inte släppte iväg resten av låtarna till Lynne också. Skillnaden mot resten av innehållet är stor. När låtmaterialet dessutom överlag inte var särskilt starkt blev det extra tydligt.

Så nej. Informat´ion är ingen bra platta för att vara Dave Edmunds. Men ja, vill man ha ett exempel på ”klassiskt” 80-talssound är den ett lysande exempel.

Nr: 365/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar