The Musical Box: Kontroversiellt av Kinks?

måndag 9 september 2013

Kontroversiellt av Kinks?

KINKS – THE KINK KONTROVERSY – 1965

Den som räknar med att The Kink Kontroversy är som de flesta andra Kinks 60-talsalbum misstar sig lite. Men ingen blir besviken.
The Kink Kontroversy är överraskande, närmare Rolling Stones än så här kom aldrig Ray Davies.
Jag kan tänka mig att det var ganska uppseendeväckande 1965. Eller så vill jag bara tro det...Inledningen med Milk Cow Blues är åtminstone väldigt annorlunda för att vara Kinks. Man skulle kunna ta den som ett skämt, den är märklig, skruvad och som hämtad från en kalkonfilm.

Hur kommer det sig förresten att alla gamla Kinksskivor man får tag på är så misshandlade?
Mitt ex är riktigt risig. Det knastrar ganska ordentligt. Den här skivan har helt säkert spelats massor gånger.

Jag kan tänka mig att den varit med om mycket festande. Oj, om den här svarta vinylen kunde berätta mer än Till The End Of The Day.

Men givetvis går det inte att göra sig av med en sån här LP. Man får stå ut med oljudet i bakgrunden. På ett sätt hör det ju till. Och skivan är ändå från 1965...en tidig pressning från Pye Records inköpt på en loppis för en tia.
Where Have All The Good Times Gone finns förresten på plattan. Första gången jag hörde den var på Bowies PinUps, den där cover-LP:n han gjorde i början av 70-talet. Då hade jag knappt hört talas om Kinks. Det är David Bowies fel att jag har minst 20 Kinks-album i samlingen.

The Kink Kontroversy har getts ut i flera omgångar. På CD har den släppts både med låtarna i original och med en massa bonus-spår. Det är säkert intressant det också. Men jag hävdar att det är den här skivan man ska ha.

Nr: 2044/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar