The Musical Box: Rakt på från början

lördag 28 september 2013

Rakt på från början

Dave Edmunds – Del 6

DAVE EDMUNDS – TWANGIN´ - 1981

Det här är en rockplatta till av Edmunds. Och ”Twangin´” definitivt! Dave Edmunds kan det här med rock, pubrock närmare bestämt. Det är rakt på från början. Det är rock and roll, det är rockabilly. Det är kul. Men kom aldrig och påstå att det här skulle vara någon av Dave Edmunds bästa plattor. Icke!
Dave Edmunds gjorde sig aldrig speciellt känd som låtskrivare. Däremot plockade han upp den ena gamla bortglömda låten efter den andra och rockade till den efter eget huvud.

Twangin´ kan däremot inte beskyllas för att vara särskilt subtil eller känslig när det gäller låtvalet. Den här gången har Dave Edmunds valt ett antal gamla lite för välkända rockers, Singin´ The Blues, Almost Saturday Night, Three Time Loser....

Det förlorar Twangin´ på, som jag ser det. Därför lyssnar jag hellre på Tracks On Wax och Repeat When Necessary.
Kanske blev det så här för att Dave Edmunds den här gången inte hade hela gamla Rockpile-gänget bakom sig. Och inte Nick Lowe. Däremot tog han hjälp av rockabilly-kungarna Stray Cats.

Därmed inte sagt att Twangin´ är kass. Nej, nej, det ”twangar” på rätt ordentligt. Och en del sköna låtar har han trots allt raggat upp, Mickey Jupps You´ll Never Get Me Up, Ian Gomms fräcka It´s Been So Long och inedningen med John Hiatt-låten Somethings Happen kan jag absolut rekommendera.

Utan tvekan är det gubbrock. Men det svänger ju!

Nr: 49/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar