The Musical Box: Savage Grace från två olika håll

tisdag 10 september 2013

Savage Grace från två olika håll

SAVAGE GRACE – 2 - 1971

Savage Grace 2 med amerikanska Savage Grace är bandets andra och sista album. Den tog flera år att göra. Sen splittrades gruppen. Man kan se den här skivan från två olika håll:
ETT
Det är en rätt bra hårdrockplatta. Mycket bluesrocktendenser och faktiskt lite sydstatsrock också! Och Savage Grace-gänget vet absolut vad de gör. De hanterar sina instrument mästerligt. Inte en enda ton känns fel. Det finns förresten flera rätt bra låtar...

TVÅ
Fy tusan vilken sell out. Har du hört Savage Grace debutalbum ska du nog undvika den här. Borta är alla de där små skojiga och oväntade infallen, som att ge sig på All Along The Watchtower. Experimentlusten och viljan att överraska är som bortblåst, där Savage Grace, som var mycket skickliga musiker, inte minst på jazz, verkar ha tappat precis allt intresse för vad de höll på med.
Men köp för all del skivan om du gillar lite alldaglig amerikansk hårdrock tidigt 70-tal. Den står sig väldigt väl i den konkurrensen. Men du kan låta bli den om du redan har deras första platta. Det räcker med den.

Nr: 1531/2222

2 kommentarer:

  1. Vet inte var du råkade få Kanada ifrån. De kom från Detroit, där du mycket riktigt placerade dem när du skrev om första plattan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fan också. Ibland skriver jag för fort för att hinna läsa vad jag skrivit...misstänker att jag placerade Detroit i Kanada...av nån anledning...fixar detta. Tack!

      Radera