The Musical Box: Steve Miller är aldrig tråkig

lördag 21 september 2013

Steve Miller är aldrig tråkig

Live – Live – Live...Del 5

STEVE MILLER BAND – LIVE – 1983

Steve Miller Band hade på 80-talet ryktet att vara ett briljant liveband. Men efter att jag hört gruppens enda liveplatta* är jag inte övertygad. Det är en ganska platt sak. En lång rad gamla listettor och en anonym publik.
Men okej, skivan är inspelad på 80-talet. Då lät liveskivorna precis så... Skivan lär vara inspelad under en promotionturné för Abracadabra-skivan...den där hemska...

Men det är ändå inte tråkigt att lyssna på skivan. Vare sig man vill eller inte är det lätt att dras med i den allmänna hysterin och bara älska gamla hitlåtar som Jet Airliner och Fly Like An Eagle.

Det är ju bra låtar. Och Steve Miller är aldrig tråkig. Men egentligen vill åtminstone jag bli lite överraskad, att det dyker upp nåt nytt, eller några nya arrangemang eller nåt annat spännande. Det förekommer inte här.

Man skulle precis lika gärna kunna spela de gamla studioskivorna i stället. Nåja, en kul grej hittar jag, eller snarare två, Gangsters Of Love och Living In The USA.

De låtarna hörde inte till Steve Millers hitkavalkad på 70-talet, det är äldre grejer. Båda är hämtade från det alldeles lysande psykedeliska albumet Sailor från 1968. På den här inspelningen låter de visserligen som vilka 70- eller 80-talshits som helst, men i alla fall...

En annan ”skräll” är också gamla hederliga Mercury Blues, en cover Steve Miller hade med på sin LP Fly Like An Eagle. Det blev ingen hit för Miller, den äran fick David Lindley i stället ta åt sig.

Nr: 1219/2222

* På LP:n Rock Love från 1971 är ena sidan en liveinspelning, men den får man nog se som en parentes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar