The Musical Box: Välgjort men knappast intressant

fredag 27 september 2013

Välgjort men knappast intressant

Dave Edmunds – Del 2

DAVE EDMUNDS – SUBTLE AS A FLYING MALLET – 1975

Det sägs att Dave Edmunds höll på i fyra år med den här inspelningen. Han satt i sin hemmastudio i Wales och finputsade och finputsade för att få de gamla soulörhängena och blueslåtarna han valt ut att låta så lika originalet som möjligt.
Resultatet blev naturligtvis oklanderligt...och nästan helt olyssningsbart. Dave Edmunds ansträngningar fick precis motsatt effekt. Subtle As A Flying Mallet är alldeles förbannat tråkig.

Den massiva vägg av ljud Dave Edmunds lyckades bygga upp är visserligen välgjord, men inte särskilt intressant. Varför lägga så mycket tid på gamla låtar om man inte vill sätta sin egen prägel på dem?
Två intressanta låtar har jag dock hittat, Nick Lowes She´s My Baby. Sen har han letat upp en gammal låt med The Chordettes, Born To Be With You, som åtminstone jag inte hade koll på.

Men Dave Edmunds lärde sig något av att sitta isolerad i sin studio i Wales. Det är jag helt säker på. De skivor han gav ut senare på 70-talet, Get It, Tracks On Wax och Repeat When Necessary är något helt annat och får Subtle As A Flying Mallet att blekna bort i ett tacksamt dis av distade gitarriff.

Nr: 1440/2222

1 kommentar:

  1. Det var en rejäl sågning av denna Edmunds-platta. Själv tycker jag den är småtrevlig om man - som jag - gillar rak, traditionell "rotrock". Givetvis inget mästerverk, men definitivt värd att ha i samlingen.

    SvaraRadera