The Musical Box: En galen resa

söndag 6 oktober 2013

En galen resa

MANFRED MANN´S EARTH BAND – THE GOOD EARTH - 1974

En galande tupp öppnar Manfred Mann´s Earth Bands The Good Earth. Det inleder en helt galen (!) resa genom tung bluesrock, innovativ prog och smart genomtänkt artrock.
Första spåret Give Me the Good Earth blir en explosion där Manfred Mann´s keyboard dominerar, dompterar och fullständigt manglar ner allt motstånd.

Andrasidans Earth Hymn är ett musikaliskt fulländat nummer där alla tvivel sopas bort. Ett musikstycke inte ens King Crimson skulle skämts för. Sky High, låten efter, är nästan i samma klass. Behöver jag säga att det här är en bra platta...
The Good Earth visar att Manfred Mann´s Earth Band var ett av de pådrivande och mest spännande banden i den brittiska progrocken i början av 70-talet.

Men det var inte bara Manfred Mann som stod för gruppens musikaliska utveckling. Mick Rogers sologitarr var minst lika nödvändig.

The Good Earth från 1974 var Earth Band´s sjätte album på bara två år. Definitivt inte det mest ”publikvänliga”, men ett rått experimentellt album där gränserna suddades ut.

Kanske är den gruppens allra bästa, i hård konkurrens med Messin´ och Solar Fire.

Nr: 1515/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar