The Musical Box: Man kan inte få allt

lördag 12 oktober 2013

Man kan inte få allt

QUEEN – THE MIRACLE – 1989

Man kan tycka vad man vill om The Miracle från 1989. Men tack vare den räddade sig Queen undan 80-talet. Det är Queens bästa album det årtiondet.

Efter monster som Hot Space, A Kind of Magic och The Works var det kanske ingen större bedrift. Men sett över Queens hela skivproduktion står The Miracle ändå inte särskilt högt på stjärnhimlen.
Men va sjutton. Man kan inte få allt och faktiskt gör Queen helt rätt. Visst är det arena-rock med allsångstendenser. Men det är ändå lite, lite progressivt och, vilket är viktigast, betydligt mer hårdrock än det bandet höll på med de närmaste åren innan. Därför är The Miracle en av få Queen-skivor jag fortfarande klarar av att spela.

I Want it All är en sån där låt som anses höra till gruppens klassiker. Men det vill jag inte gå med på. Den har alldeles för mycket magnusuggla-lallande över sig för att vara riktigt kul.
Det finns bättre låtar på albumet. Khashoggi´s Ship och Scandal är till exempel lysande rockers. Rain Must Fall och My Baby Makes Me två riktigt bra ballader.

Men viktigast av allt. The Miracle gav lite hopp om framtiden. Ett tag kändes som om May, Mercury, Deacon och Taylor gått fullständigt vilse och blivit för stora för att själva kunna hantera det.

Nr: 1018/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar