The Musical Box: Mer än bara en tillfällighet

söndag 10 november 2013

Mer än bara en tillfällighet

MILLTOWN BROTHERS – SLINKY – 1991

Jag fick för en tid sen en mailfråga om jag hade koll på bandet Milltown Brothers. Han hade köpt en EP på Tradera, gillade skivan och ville veta mer om dem, men hade inte hittat något alls. Jag hade aldrig hört talas om Milltown Brothers tidigare, men lovade att ha ögonen öppna.
Bara några dagar senare är jag i Göteborg och letar vinylskivor. När jag är på väg ut från en av affärerna råkar jag kasta en blick på ett ställ med begagnade CD-skivor. Längst fram står en CD med Milltown Brothers...

Naturligtvis kunde jag inte låta bli...det var lite för mycket ”mer än bara en tillfällighet”.
Och jag blev inte besviken. Olof hade rätt, Milltown Brothers var värda att kolla upp. Detta britpopband från det tidiga 90-talet gjorde två album varav Slinky var det första. Musik som absolut tilltalar mig; blixtrande gitarrpop i högt tempo.

För mig påminner de väldigt mycket om australiska 80-talsband som The Church, Up & Down och ibland Paul Kelly & The Messengers. Kul lyssning med andra ord.
Efter att ha läst på lite om bandet på Internet förstod jag att många jämförde dem med brittiska 90-talsstorheter som Oasis och Blur. Enda skillnaden – enligt ett par skribenter – var att Oasis blev superhjältar...medan nästan alla missade Milltown Brothers.

Jag betalade tio kronor för Slinky-CD:n. Den finns på vinyl, och lär inte vara särskilt dyr. Men i väntan på att den ska dyka upp har Milltown Brothers första platta en given plats i min CD-samling.

Nr: 202/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar