The Musical Box: Till minne av Ronnie Pettersson

söndag 3 november 2013

Till minne av Ronnie Pettersson

GEORGE HARRISON -GEORGE HARRISON – 1979

Den svenske F1-föraren Ronnie Pettersson omkom i en tävlingsolycka på på Monza-banan i Italien 1978. Det blev en chock för hela svenska folket, som under många år fått följa hans enorma framgångar i Formel 1-cirkusen.

George Harrison, som var en stor fan av racing, skrev låten Faster till Petterssons minne.


Men så här tyckte jag då:
”Det här är svårt för en gammal George Harrison-fan. Men det här skivan är inte rolig. Den är till och med tråkig. Och jag som trodde Harrison verkligen hade något på gång efter 33 1/3 (skivan innan, från 1976, min anm), som var en skitbra platta”. Citatet är hämtat från en recension jag skrev om skivan då.
Bara för att du ska förstå känslan. Den här skivan var som Dire Straits Making Moves efter Communique. Som Slades Rouges Gallery efter The Kamikaze Syndrome eller de där två LP-skivorna Bruce Springsteen släppte 1990, Human Touch och Lucky Town. Är du med nu?

Även om det här är den enda cut-outskiva jag har med George Harrison i min samling ska jag göra ett försök att hitta de positiva sakerna, för det finns det så klart, det är ju ett George Harrison-album.

Positiva saker var det alltså. Låtarna Love Comes To Anyone och Not Guilty, de två första, är riktigt bra poplåtar.

Sen är ju George Harrisons gitarrspel som alltid bländande, även om det den här gången kanske inte är lika innovativt spännande som på många andra av hans skivor.

Och så är ju det där racerbilsljudet på Faster ett bra intro, som dessutom berör med tanke på låtens ursprung. Synd bara att Faster är så förbaskat tråkig...

Skivan är inte på något sätt dålig, Harrison gjorde inte ett enda uselt album. Men är du inte hardcore-fan av George Harrison kan du nog låta bli den.

Nr: 919/2222

Bilden på Ronnie Pettersson är hämtad från Wikipedia och är fri att använda. Fotot togs 1978 i samband med Grand Prix i Holland. Foto: Koen Suyk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar