The Musical Box: Mama´s and Papa´s sista storsäljare

tisdag 10 december 2013

Mama´s and Papa´s sista storsäljare

MAMA´S & PAPA´S – DELIVER – 1967

Mama´s & Papa´s ledde tillsammans med Jefferson Airplane utvecklingen av den psykedeliska popen i mitten av 60-talet. Men när de gav ut sitt tredje album, Deliver 1967, var deras storhetstid på väg att gå över.
Textraden ”No one´s getting fat, except Mama Cass” i låten Creeque Alley handlar inte bara om att Cass Elliott verkligen var ganska överviktig. 1967 hade hon också börjat tjäna en del pengar på sina soloprojekt...

Deliver var den sista platta där Mama´s & Papa´s tjänade några större pengar. Man kan väl anta att de levde rätt gott på sina gamla superhits Monday, Monday och California Dreamin´ och inte behövde bry sig särskilt mycket. Men 1967 låg de låtarna några år tillbaka i tiden.
Därmed inte sagt att Deliver inte skulle vara en bra skiva. För min del tycker jag det här är minst lika roligt att lyssna på som tidigare album. Det kryllar av små pop-pärlor, Dedicated to the One I Love, Creeque Alley, Sing For Your Supper är bara några av dem.

Och sen gör de en alldeles sanslös version av Twist and Shout, som här görs i ett lägre tempo än jag trodde var möjligt. Men nån låt i klass med California Dreamin´ finns inte här.

Nr: 690/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar