The Musical Box: Tommy James möter Elvis Presley

onsdag 1 januari 2014

Tommy James möter Elvis Presley

TOMMY JAMES – MY HEAD MY BED AND MY RED GUITAR – 1971

Det här är en rolig LP. Tommy James psykedelia möter Elvis... En del gospel och massor av bra poplåtar. Några garv, lite lagom lättsamt men förmodligen högst seriöst.
...”möter Elvis” för det där med gospel...och att musikerna bakom Tommy James denna gång varit med och backat upp The King. Flera av dem hade också spelat bakom både Ringo Starr och Dylan.

Men nån Zimmerman möter man minsann inte här. Det är countrypop, med gospelinslag och Tommy James psykedeliska Shondells-pop. Och jodå, Elvis.

En och annan låt påminner faktiskt lite om Creedence...eller åtminstone John Fogerty.

En kanonplatta faktiskt, även om man inte skulle kunna tro det när man får se den svischa förbi i nån begagnatback för gamla bortglömda cutouts.

På tal om det var det inte jag som hittade den, utan en skivletarkompis...som efter att ha slängt en snabbt öga på den lät den passera. Men jag högg den. Tommy James gör ju alltid bra grejer...så mycket visste jag...

Jo, så är det. Alla skivor jag hört med Tommy James så här långt har varit riktigt bra. My Head My Bed And My Red Guitar tycker jag hör till de allra bästa, utan att jag egentligen kan hitta en enda låt som blev nån större hit.

Men favoritlåtar har man alltid: låtar: Rosalee, Tell ´Em Willie Boys A´ Comin´, White Horses och gospelsvängiga Nothing To Hide.

Nr: 1523/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar