The Musical Box: Fina och välgjorda popmelodier

torsdag 27 februari 2014

Fina och välgjorda popmelodier

PILOT – TWO´S A CROWD – 1977

Den här skivan sägs vara svår att få tag på. Men fan vet, jag tycker mig ha sett den i diverse begagnatbackar för en tia. Oavsett vilket är det en skiva som är förvånansvärt bra. Pilot var ett alldeles lysande band på att snickra ihop snygga små popmelodier.
Det här är den sista ”riktiga” platta som Pilot gav ut. Då var det tidigare fyrmannabandet nere på två medlemmar, därav det lite halvironiska namnet på LP:n.

Tydligen gavs den ut i ganska liten upplaga. Och 1977 var ingen intresserad av Pilot, så det var inte särskilt många som köpte den...sägs det. LP:n är sedan många år utgången ur skivbolagens sortiment.
Two´s A Crowd har aldrig riktigt räknats in i Pilots skivproduktion, till exempel finns knappast en enda låt från den LP:n med på någon av de samlingsalbum (CD) som getts ut på senare år.

Men LP:n är väldigt mycket bättre än sitt rykte. Pilot som tvåmannaband klarar sig nästan lika som när de var fyra. Two´s A Crowd döljer en rad fina och välgjorda popmelodier. Pilot påminner här ganska mycket om Badfinger, eller varför inte Hollies. Problemet är kanske att inte en enda av låtarna hade nån större hitpotential (som de säger i branschen).

Men hittar du den här skivan - och gillar lättsmält brittisk 70-talspop - är det bara att slå till. Jag tror inte den är omöjlig att hitta.

Nr: 842/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar