The Musical Box: Väloljat och trevligt av Bryan Ferry

torsdag 29 maj 2014

Väloljat och trevligt av Bryan Ferry

BRYAN FERRY – IN YOUR MIND – 1977

Tekniskt sett skulle man kunna hävda att In Your Mind är Bryan Ferrys första soloalbum. De tre LP-skivor han släppte innan* bestod nämligen bara av covers på gamla klassiker och omarbetningar av Roxy Musics låtar. På den här LP:n är det dock Ferrys egna.
Skivan kom ut under en period när Roxy Music låg nere, så det var kanske nödvändigt för Ferry att släppa en skiva för att hålla fansen lugna. Flera av de andra gamla medlemmarna i Roxy Music faktiskt är med och spelar. Men In Your Mind är trots det mer pop än progressiv artrock.
Särskilt spännande är det inte. Inte så att låtarna är dåliga, det är hyfsat bra rock från det sena 70-talet, lite glättigt, nästan elegant och mycket välgjort. Love Me Madly Again, This Is Tomorrow, All Night Operator och Tokyo Joe - i den ordningen – tycker jag är skivans främsta spår.

Felet är bara att det är lite för anonymt och lite för snyggt för att reta några nerver nu för tiden. Jag kan tänka mig att en och annan till och med tycker det är lite smaklöst, rent av spekulativt.

Samtidigt så är det en rätt trevlig skiva att lyssna på nån gång emellanåt. Och jag är helt övertygad om att Roxy Musics fans, framför allt Ferrys egna deadheads, blev ganska nöjda.

Nr: 1206/2222

* These Foolish Things (1973), Another Time Another Place (1974), Let´s Stick Together (1976).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar