The Musical Box: Eagles sprattlade till

lördag 14 juni 2014

Eagles sprattlade till

EAGLES – LIVE – 1980

Strax innan Eagles splittrades 1980 sprattlade de till och gjorde en liveplatta. Sprattlade är väl synd att säga, en ofrivillig ryckning är nog mer rätt, en sån där man kan råka ut för innan man ska somna. Är du redo för en sågning? Det kommer en här nu!
Först vill jag säga att Eagles var ett skickligt band. De gjorde alltid bra låtar, det finns inte många svaga punkter i deras skivproduktion. Snyggt och elegant från början till slut. Men ganska tråkigt i längden.

Låtarna funkade säkert väldigt bra i radio, kan jag tänka mig. Men att spela för mycket Eagles är säkert inte nyttigt för det allmänna välbefinnandet.
Eagles liveplatta från 1980 innehåller av någon märklig anledning nästan bara låtar från gruppens två plattor innan, Hotel California och The Long Run. Ingen av dem hör till Eagles mest spännande.

I slutet plockar de in några äldre nummer, men då är det för sent. Inledningen med stendöda versioner av Hotel California och Heartache Tonight räckte för min del för att ta död på hela nöjet.

Hela albumet pustar sig sedan ansträngt genom varenda nummer. Det är proffsigt, snyggt och välarrangerat, men livlöst och ohyggligt tråkigt att lyssna på. Dessutom är det en dubbel-LP, det kunde definitivt räckt med en skiva.

Okej, när Joe Walsh slänger in sina två solonummer, Life´s Been Good och All Night Long, blir det lite bättre. Men inte så mycket att man kan kalla det bra. Nej, den här skivan är inte alls rolig att ha att göra med.

Nr: utrensad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar