The Musical Box: Det första brittiska hippiebandet

lördag 16 augusti 2014

Det första brittiska hippiebandet

Woodstock 45 år

Skivan är inte nån klassiker direkt...men man tager vad man haver...

INCREDIBLE STRING BAND – NO RUINOS FEUD – 1973

”Så här går det när folkmusiker testar LSD”, var det nån som skrev om nån av de första skivorna med Incredible String Band. Desa skotska hjältar har också kallats det första brittiska hippiebandet, vilket kanske var orsaken att de blev inbjudna att spela på Woodstock 1969.
Det var de sakerna som fick mig att slå till på den här LP:n, No Ruinos Feud. Men vad jag då inte kände till var att Incredible String Band för det första släppte en lång rad album från slutet av 60-talet till början av 70-talet och att de med tiden lugnade ner sig och började snegla mot ”vanlig” pop och rock. No Ruinos Feud anses vara det album där förändringen var färdig. Det här är alltså en popskiva.
Men en ganska bra sådan. Incredible String Band, med Mike Heron, har inga som helst problem att skifta mellan lättviktspop, folkrock, countrypop och kabaret. Bandet ger sig dessutom på reggae i instrumentala Second Fiddle.

Min favorit heter dock Old Buccaneer som är en av de rockigare låtarna...nästan lite Cockey Rebel...och då smälter jag så klart.

Ibland räcker det inte med att en skiva är ”trevlig” att lyssna på. Den har länge hängt lös i samlingen på grund av detta.

No Ruions Feud kommer nu att få lämna sällskapet trots sina historiska referenser, och förpassas till försäljningsavdelningen.

Nr: xxx/2222 (utrensad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar