The Musical Box: U.K Jive - En alldaglig Kinks-platta

tisdag 28 oktober 2014

U.K Jive - En alldaglig Kinks-platta

KINKS – U.K JIVE – 1989

Man skulle kunna vara elak och hävda att omslagsbilden på Kinks album U.K Jive är det enda fyndiga med plattan. En genomskinlig figur.
Ray Davies hade väl redan i många år gjort covers på sina egna gamla grejer. På U.K Jive, som är en av Kinks allra sista album, gör han samma sak. Problemet är bara att Davies här återanvänder prylar från sina andra 80-talsalbum. Då blir det inte bra. 80-talet var inte Kinks bästa årtionde.

Men det är klart. U.K Jive är väl inte nån dålig platta egentligen. Det där beror på vad man jämför med. Men ställer man den vid sidan av Kinks tidigare skivor, blir den precis som omslagsbilden, helt genomskinlig.

Jämför man dock med andra grejer, som gjordes ungefär samtidigt, är den kanske inte så dum ändå.

Jag lyssnar till exempel mycket hellre på U.K Jive än Pump med Aerosmith, The Miracle med Queen eller Tears For Fears, eller varför inte Magnus Ugglas 35-åringen...

Det kanske inte är ett särskilt bra betyg åt ett band som Kinks...
Men det är å andra sidan en väldigt alldaglig skiva...

Nr: 1390/2222

2 kommentarer:

  1. Magnus Ugglas "35-åringen"? Men alltså... sånt är ju liksom utom tävlan. Du kan väl ändå inte jämföra Ugglas hejaklacksramsor med artister som haft ambitioner att göra riktig musik?? Det är ju som att jämföra Real Madrid med det lokala korplaget i div. 6.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, ja, det har du rätt i. Där tog jag i alldeles för mycket. Jag var tveksam själv till det jag skrev....
      Men å andra sidan sa jag bara hellre att jag hellre lyssnar på UK Jive än Uggla, vilket är väldigt sant.

      Radera