The Musical Box: ”Han till och med hoppade”

söndag 16 november 2014

”Han till och med hoppade”

Torssons fredagskonsert i Jönköping blev självklart precis så bra som alla visste att den skulle bli.
Här kommer en kort sammanfattning...lite sent kanske...men jag har varit på ölandsresa.
Avslutningen med Volleyboll Molly, Son av ayatollah och Det spelades bättre boll fick publiken att hoppa. Till och med Bo Åkerström hoppade. Han ser ut att vara i god fysisk form.

Extranummer blev DKV och Danmark. Väldigt bra. Trodde inte att det gick att få in så feta gitarriff i en låt som Danmark. DKV stavas för övrigt med enkel-V, bara så du vet.

Konserten både började och slutade i Danmark, Torsson inledde med Lena Green.

Det räcker inte med en ynka 50-lapp för att få Torsson att spela Elvamannalag. I utbyte mot en J-södratröja spelade de dock en låt jag inte kommer ihåg vilken det var. Men att den var bra minns jag.

Bakom lasarettet utspelar sig bakom lasarettet i Lund.

Assars höll sitt tal i ett gult tegelhus på Hermansvägen i Jönköping, ingen annanstans. Det visade sig att en i publiken bor i det huset nu.

Bo: Det två känguruerna på omslagsbilden till Hälsningar från ledighetskommittén symboliserar lättja. Två katter hade symboliserat kättja. Det vet jag inte om det är så, men det lät så bra att säga det...

Konserten fick tre stickor i lördagens nummer av den lokala dagstidningen. Skribenten skriver dock vanligtvis om jazz.

Sellers och Holst lilla gitarrduell var lysande.

Bo: Låten Sverige innehåller flera svåra ord som har svårt att nå fram till folk, bland annat ”rullstensåsar” (han nämnde ett ord till, men det uppfattade jag aldrig).

Mer om Torsson

2 kommentarer: