The Musical Box: Psykedeliskt test av Steve Miller

tisdag 18 november 2014

Psykedeliskt test av Steve Miller

STEVE MILLER BAND – CIRCLE OF LOVE – 1981

Man skulle kunna påstå att 18 och en halv minut långa Macho City på Steve Miller Bands LP Circle Of Love bara är utfyllnad. Låten tar hela b-sidan och det verkar som Steve Miller drar ut på det i det oändliga.
Man skulle också kunna påstå att det är väldigt modigt. Särskilt efter hitalbum som Fly Like An Eagle och Book Of Dreams. För Macho City är nåt helt oväntat.

Man skulle lite diffust kunna mena att låten är gjord för dansgolvet. Och man skulle också kunna hävda att det är ett psykologiskt experiment. Eller ett halvpsykedeliskt test.

Men faktum är att Macho City inledningsvis är en politisk rap, i fyra minuter, därefter ett enda instrumentalt stycke, matat med märkliga ”spaceeffekter” och rytmer.

Faktum är också att jag tycker Steve Miller kunde gjort låten ännu längre. Det gör mig inget att den är 18 minuter. Sånt här lyssnar jag gärna på, jag håller nämligen på teorin om psykedeliskt test...

Circle Of Love innehåller bara fem låtar. De fyra på a-sidan är inte heller så dumma.

Även om Steve Miller här lite diffust ger sig på både rockabilly och country. Hans karaktäristiska tillbakalutade sound finns här också.




Skivan räknas väl inte till hans stora. Det kan jag ju hålla med om. Om det beror på Macho City eller inte låter jag vara osagt...

Nr: 1076/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar