The Musical Box: Fler Golden Greats från Beach Boys

lördag 6 december 2014

Fler Golden Greats från Beach Boys

BEACH BOYS – 20 GOLDEN GREATS-VOLUME 2 - ????

På Discogs räknade jag att det fanns över 300 olika samlingsalbum med Beach Boys. Dessutom finns det nästan 50 album till, officiella eller inte. För den som inte är Beach Boys-extremist finns nog ingen anledning att skaffa alla de där skivorna. Det kan räcka med ett par...
20 Golden Greats dök upp i mitten av 70-talet och blev en sån där märkligt populär LP som nästan alla hade hemma. En riktigt festskiva vill jag minnas. Där fanns de allra flesta av Beach Boys största hits; Surfin´ USA, California Girls, Good Vibrations...ja, ni vet...

Om man skulle hitta den i någon loppisback nu för tiden är den nästan alltid i riktigt uselt skick. Det var en LP som spelades mycket, av många.

Men definitivt alla deras 60-talshits fick av naturliga skäl inte plats bara på en vinylskiva. För min del saknade jag låtar som Cotton Fields, All Summer Long och klassikern Surfer Girl.

Den pinsamma situationen fixade dock andra volymen av 20 Golden Greats som kom några år senare här i Sverige. Där fanns de där saknade låtarna och 17 till. Inte Beach Boys allra, allra största, men väl de som inte blivit riktiga superhits.
Volume 2 är alltså en bra komplementskiva för alla dem som nöjde sig med att bara ha Beach Boys 20 Golden Greats i samlingen och inte orkade med alla de där 300 andra. Det kan vara så att skivan bara gavs ut i Sverige. Årtalet saknar jag också. Är det nån som har koll får ni gärna höra av er.

Nr: 193/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar