The Musical Box: Bättre nu än då...

söndag 26 april 2015

Bättre nu än då...

CROSBY-NASH – LIVE – 1977

När den här LP:n var ny tyckte fansen att det nästan var en förolämpning. En inte alls spännande liveplatta med ganska märkligt låtval. Dessutom påstods ljudet inte vara särskilt bra.
Men det där rättade tydligen en senare CD-utgåva ut, där ett par låtar lagts till och där ljudet hade förbättrats. Jag har inte hört denna CD-skiva och kan inte uttala mig om den.
Däremot lyssnar jag gärna på den här plattan, trots vad folk tyckte på den tiden. Dels för att det finns en rad låtar, som vad jag vet, inte är med på andra av Crosby-Nashs album, Lee Shore, I Used To Be King och ett par till. Att ljudet inte skulle vara bra köper jag inte rakt av heller. Okej, det är inte det allra bästa, men jag har hört sämre.

Så här snart 40 år senare är den här skivan klart intressant att lyssna på. David Crosby och Graham Nash gör som alltid ett bra jobb tillsammans. De har med sig ett skönt kompband som hittar precis rätt nivå.

Och publiken får vara med lite lagom (publikljuden har förmodligen snyggats till i produktionen), vilket gör den här liveplattan till behaglig sommarlyssning. Rekommenderas, med viss reservation för ovanstående.

Nr: 951/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar