The Musical Box: Canned Heats storhet som liveband

söndag 26 april 2015

Canned Heats storhet som liveband

CANNED HEAT – LIVE AT TOPANGA CORRAL – 1971

En liveinspelning från slutet av 60-talet när Canned Heat var som bäst. Bandet hade då under flera år mer eller mindre varit en institution på nattklubben Topanga Corral utanför Los Angeles.
Det ironiska var att det senare visade sig att inspelningen inte alls hade gjorts där, utan på en helt annan plats, The Kaleidoscope Club i Los Angeles.

Inte för att det gör något. Det är en läcker liveinspelning ändå som visar på Canned Heats storhet som bluesband. Och här handlar det alltså om bandets originalsättning, den med Alan ”Blind Owl” Wilson.

Att låtar som Going Up The Country eller On The Road Again inte finns med på inspelning gör absolut ingenting. De sex låtar som finns räcker gott.

Elmore James Dust My Broom, svettigt jammiga Sweet Sixteen och Canned Heats egen Bullfrog Blues är mina höjdpunkter på skivan.
Men jag vill nog påstå att det är helheten som gör det, den här gången också. De där riktigt långa och flippade jamsessionerna hade Canned Heat dock inte hittat till vid den här tiden. Det gjorde de först under sin europaturné något år senare.

Live At Topanga Corral släpptes i början av 2000-talet på CD, då under det ”riktiga” namnet Live At The Kaleidoscope 1969.

Nr: 1334/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar