The Musical Box: Golden Earring grymt liveband

söndag 5 april 2015

Golden Earring grymt liveband

GOLDEN EARRING – 2ND LIVE – 1981

Det här är en bra liveplatta. Men bara om man är ute efter hårdrock i högt tempo, ylande gitarrer och en skrikande publik. Golden Earrings sena 70-tal var inte särskilt lyckat när det gällde studioalbum, men live var de fortfarande grymma.
Jämfört med nästan vilket annat hårdrockband som helst från den tiden gjorde Golden Earring ett mycket bra jobb. Att dem har ”det” är inget snack om.
Men den som har sina känslor för Golden Earring nedgrävda i skyttevärnen runt de här holländarnas tidiga 70-talare; Moontan, Switch och Contraband är den här plattan inget jag vågar rekommendera.

2nd Live har inte mycket med de skivorna att göra. Här finns inget av det som i början av 70-talet gjorde Golden Earring till en av de mest intressanta progressiva rockgrupperna i Europa.
2nd Live är en hårdrockplatta, inspelad under bandets Prisoner Of The Night-turné i början av 80-talet. Därför är det också låtar från den skivan och föregångaren No Promises...No Debts som dominerar.

Undantaget är albumets fläskigaste spår, Sleepwalkin´, uppletad på To The Hilt från 1975 samt de två sista låtarna, Buddy Joe och Back Home, som dammats av från bandets psykedeliska plattor från tiden före Moontan. De tre låtarna är de bästa på denna dubbel....tycker jag...

Nr: 1606/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar