The Musical Box: J Geils Band tillbaka i Detroit

lördag 25 april 2015

J Geils Band tillbaka i Detroit

J GEILS BAND – SHOWTIME – 1982

Tanken var god med Showtime, J Geils Bands liveplatta från 1982. Tio år tidigare hade bandet släppt en av tidernas bästa livealbum, Live Full House, en inspelning från Detroit. Nu skulle Jay Geils, Peter Wolf och Magic Dick göra samma sak en gång till...i Detroit igen.
Förutsättningarna fanns där. I början av 80-talet hade J Geils Band slagit igenom på allvar med låten Centerfold. Naturligtvis blev det inte som de tänkt sig. Showtime funkar inte alls. Det är en riktigt, riktigt seg liveskiva.

Be mig inte förklara varför. Ibland blir det bara så där. Det hjälper inte ett dugg att bandet försöker ösa på med låtar som Just Can´t Wait, Walls Come Tumblin´ Down och Centerfold. J Geils Band lyckas inte alls. Inte ens i Detroit. Och inte ens en gammal 70-talsklassiker som Stoop Down blir bra.

Jämfört med Live Full House är Showtime bara en trist och tråkig parentes. Och inte alls som det utlovas på skivomslaget: Entertaining – Informative – Fun.

Showtime blev den sista skivan där sångaren Peter Wolf var med i bandet. När han efter den här inspelningen lämnade J Geils Band för en solokarriär var historien mer eller mindre över.

J Geils Band gjorde dock ytterligare en platta, You´re Gettin´ Even While I´m Gettin´ Odd 1983. Den gick inte alls hem. Inte den heller.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar