The Musical Box: Kim på Cirkus

lördag 25 april 2015

Kim på Cirkus

KIM LARSEN – KIM I CIRKUS – 1985

Kim i Cirkus, en liveplatta med Kim Larsen från 1985, låter kanske som en ganska onödig LP. Om det inte vore för en sak. Stämningen på Cirkusbrygningen i Köpenhamn, där skivan spelades in 1984, verkar vara så trevlig och skön. Kim Larsen har ju den förmågan, att liksom sprida ett gemyt omkring sig så att alla mår gott.
Kim i Cirkus är inte högljudd, stökig eller röjig. Det är i stället en skön skiva att lyssna på som gör att man önskar att man hade varit där. Kim Larsen är på gott humör, snackar länge mellan låtarna och får folk att garva.

Sen river han av den ena läckra lilla låten efter den andra. Precis de där man vill höra; Dagen för, Östre gasverk, Midt om natten, Blip båt och en lång rad till. Hela 14 låtar hinner han med. Och publiken hänger med...och sjunger med. Av den anledningen är detta en måste-skiva.

LP:n har en sak till som gör den alldeles nödvändig för alla Kim Larsen-fans, nämligen låten Rita (maj 45).

En studioinspelning och en låt som inte finns med på någon av Kims andra skivor.

I Kim Larsens breda repertoar är detta dock inte något alldeles extra i låtväg.

En skön liten folkvisa med typisk Kim Larsensk touch...men som naturligtvis är helt oumbärlig...den också...

En rolig detalj är att den ligger som allra första låt. Jag vet inte om det fanns nån tanke med det, men denna direkta konfrontation med Rita gör att förväntningarna är där redan från början. Och de uppfylls av Kim Larsen, med råge, när sen festen på Cirkusbrygningen börjar...

Nr: 2063/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar