The Musical Box: Snyggt och prydligt av Elton John

söndag 26 april 2015

Snyggt och prydligt av Elton John

ELTON JOHN – HERE AND THERE – 1976

Hittade en Elton John-skiva som jag inte hade en aning om fanns i samlingen – Here and There. Ett livealbum från 1976. Elton John hade väl blivit lite för stor redan då och hans skivor blev knappast bättre.
Men det här är en rätt hyfsad liveinspelning. Eller snarare två, vilket är det jag gillar med skivan – ena sidan är från en konsert i Royal festival Hall i London, b-sidan är från Madison Square Garden i New York.

Just att det är liveupptagningar från bara två tydligt avgränsade konserter ser jag som en fördel. Oftast brukar ju liveplattor bara betyda att låtarna är inspelade live, men att de är hämtade från en rad olika konserter under samma turné. Men inte här alltså. Det är bra.

Det tråkiga med det är kanske att Elton John redan 1976 var så förutsägbar och proffsig att det inte behövdes. Det lät ungefär likadant varenda gång...

Bortsett från det är London-konserten rätt kul att lyssna på. Elton John kör något slags retrospektivt kollage och börjar med Skyline Pidgeon, en låt från hans tämligen okända debutalbum 1969 och går sedan framåt i tiden.

Resten av låtarna är inga direkta skrällar, Honky Cat, Crocodile Rock och ett par till. Snyggt och prydligt framfört.

Inspelningen från Madison Square Garden innehåller bland annat Rocket Man och Bennie and the Jets. Inga överraskningar med andra ord. Here and There är snyggt gjort, men lite tråkig. Man hade på förhand kunnat räkna ut vad som skulle komma...

Det var nog därför jag glömt bort att jag hade skivan.

Nr: Nu borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar