The Musical Box: De går alla samma väg...

söndag 31 maj 2015

De går alla samma väg...

SUGARLOAF – I GOT A SONG – 1973

Om det finns nån som kommer ihåg Sugarloaf är det förmodligen för deras låt Green Eyed Lady 1970, och kanske deras cover på Yardbirds låt The Train-Kept-A Rollin på samma LP. Ganska tuff och ruffig amerikansk rock, på gränsen till både psykedelia, bluesrock och prog. Organisten Jerry Corbetta drog sitt strå till stacken och öste på rejält.
Men de går alla samma väg...
Sugarloaf av senare datum har inte mycket gemensamt med Green Eyed Lady. Det insåg jag efter att glad i hågen skaffat mig bandets tredje album, I Got A Song från 1973.

Inte för att skivan är dålig, det är rätt sjysst amerikansk radiopop med soul och lite jazztendenser. Lite som Three Dog Night, sena Rare Earth och Grass Roots. Och visst river Jerry Corbetta av ett och annat svettigt solo på sin orgel här också. I Got A Song går så klart att lyssna på.

Men det blir inte mer än ”trevligt”. Och ska man vara lite elak är det mest spännande med den här LP:n att den gavs ut på Brut Records, ett tämligen obskyrt underbolag till Buddah Records.

Tydligen finns de flesta låtarna från den här LP:n med på skivan Don´t Call Us We Call You från 1975, som blev Sugarloafs sista.

Jerry Corbetta började senare spela ihop med Franki Valli & Four Seasons.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar