The Musical Box: Hitta rätt på rätt etikett...

lördag 30 maj 2015

Hitta rätt på rätt etikett...

HOWL THE GOOD – HOWL THE GOOD - 1972

Skivbolaget Rare Earth var den lite rockigare sidan av Motown Records. Det kan löna sig att leta efter plattor från det bolaget ibland. Jag hittade en skiva med det för mig helt okända bandet Howl The Good, ett album från 1972, på en Rare Earth-etikett.
Inte helt illa får jag säga. Amerikanska Howl The Good gjorde bara detta enda album. Men för min del kunde gärna gjort ett par till. Halvfunkig soulrock med ganska mycket countryinslag.

Typisk amerikansk 70-talsrock, lite liknande band som Three Dog Night och Rare Earth, alltså BANDET Rare Earth som faktiskt var upphovet till namnet på skivbolaget med samma namn. Men det är en annan historia...

Howl The Good lyckas kanske inte hela vägen på skivan, men de hade något på gång. En del låtar är bara för mycket country, på andra verkar de inte ha bestämt sig för hur det ska låta.

Men ett par godsaker finns det, som om de utvecklat den sidan, kunde gjort något riktigt bra av.

Min favorit är sista spåret på förstasidan, Harder Doing Nothing, där de öser på rätt ordentligt med både tung hammondorgel och funkiga rytmer.

Skivans bästa låt helt klart. Sen är funkiga Beginning Of The End och blueslåten Ain´t Hard To Stumble också rätt bra. Det går att hitta bra grejer, bara de är på rätt etikett...

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar