The Musical Box: Soul med en touch av 60-talspop

lördag 30 maj 2015

Soul med en touch av 60-talspop

FOUR TOPS – MAIN STREET PEOPLE - 1973

Väl medveten om att jag ger mig ut på synnerligen hal is är det nu dags för ett album med Four Tops. Detta legendariska soulgäng har gjort mängder med skivor. Gruppen hyllas av nästan alla.
Four Tops, och särskilt gruppens lite äldre saker, har jag pinsamt dålig koll på. Så om den här skivan, Main Street People, anses vara en av deras bättre eller inte har jag inte en aning om. Jag kan bara svara för mina egna intryck.

Vad jag däremot vet är att detta var en av de första skivor som Four Tops gjorde utan sällskap av Motown Records. Varför de lämnade det skivbolaget vet jag inte, men de hamnade i alla fall hos Dunhill/ABC Records. Och det är där mitt intresse, som tidigare samlare av Dunhill-skivor, kommer in.
Jag blev lite extra intresserad när jag såg att skivan producerats av Steve Barri, Dunhills demonproducent i slutet av 60-talet och kompanjon med magiske låtskrivaren P F Sloan. Att han har ett finger med i spelet tycker jag märks på Main Street People.

Det är nämligen inte helt renodlat ortodox soul, jag tycker mig ana ett och annat spår av pop och psykedelia, dock utan att det gör skivan mer lättillgänglig.

Om jag säger så här, Det är soul med en liten, liten touch av 60-talspop. Barris fingertoppskänsla, ni vet...Och för min del funkar det alldeles utmärkt.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar