The Musical Box: Vildmannen från Manhattan

söndag 31 maj 2015

Vildmannen från Manhattan

JIMMY CASTOR BUNCH – THE EVERYTHING MAN – 1974

Kommer ni ihåg Jimmy Castor, han med Troglodyte och Berta Butt Boogie? Råfunk med en ohejdbar stökig saxofon i bakgrunden. Nåja, Jimmy fick ordning på sitt liv han också och gav ut fler skivor, om än inte med stenålderfunk och grottsoul. Men han fortsatte göra det med ett garv och med sin sax i högsta hugg.
Men han blev inte mer allvarstyngd med åren. Den här LP:n kom två år efter Troglodyte (Cave Man) och är nästan lika rolig att lyssna på som de där legendariska neanderthalplattorna.
På den här plattan ger han sig på en rad välvalda cover och ger dem en alldeles ny, och helt oväntad skepnad. Vem skulle till exempel kunna tänka sig Lou Reeds Walk On The Wild Side som funk? Det gjorde Jimmy.

Redbones låt Maggie får sig också en omgång som heter duga. Och Stevie Wonders All In Love Is Fair också. Barry White – the walrus of love – kommer inte heller undan.

En riktigt rolig LP att lyssna på om man vill höra sina gamla favoritoriginal tolkade av en vildman från Manhattans bakgator.

Jimmy Castor Bunch levde högt på Jimmys saxofon, hans sångröst och hans (faktiskt) snygga arrangemang. Den här LP:n är bättre än man tror, även om åtminstone jag tycker att Jimmy håller sig på lite för säker mark för att det ska bli riktigt bra.

Nr: borttagen ur samlingen på grund av platsbrist, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar