The Musical Box: All around my hat

fredag 17 juli 2015

All around my hat

STEELEYE SPAN – ALL AROUND MY HAT – 1975

I mitten av 70-talet blev All Around My Hat en hit i Sverige. En ovanlig låt att hamna på topplistorna med både accapellasång och fiol.
Då var det inte alla som hört talas om Steeleye Span, jag blev förvånad när jag upptäckte att LP:n med samma namn var gruppens åttonde och att den – av dem som kunde sin sak – inte ansågs särskilt intressant eller ens bra. Alldeles för mainstream var omdömet.
De hade förmodligen rätt. Steeleye Span var i slutet av 60-talet tillsammans med Fairport Convention ett av de drivande folkrockbanden i England och ansågs höra till de allra viktigaste eftersom de hörde till pionjärerna i att elektrifiera den brittiska folkrocken.

Det där hade jag så klart inte en aning om i mitten av 70-talet. Jag visste inte heller att album som Hark, Below The Salt och Parcel Of Rouges, alla från det tidiga 70-talet, ansågs vara gruppens bästa.

Jag var nöjd med All Around My Hat, en låt jag gillade både på den tiden och nu också.

Det var kanske till och med så att jag tyckte den var lite bättre på den tiden, då var den typen av låtar trots allt ganska ovanliga.

Sen var ju sångerskan Maddy Prior något utöver det vanliga.

Jag minns att jag jämförde Steeleye Span med Jethro Tull, vilket jag nu för tiden tycker var en ganska bra jämförelse. Ian Anderson var ju ett skogstroll och det var Steeleye Span också.

Nr: 1294/2222

1 kommentar:

  1. Varför ser Maddy,Tim,Robert,Rick,Peter och Nigel ut att vara plåtade i Lisebergs spegelsal?

    SvaraRadera