The Musical Box: Cool, calm and collected

onsdag 15 juli 2015

Cool, calm and collected

ROLLING STONES – BETWEEN THE BUTTONS (UK) – 1967

Between The Buttons är ett av Stones minst kända album. Den här brittiska pressen saknade dessutom de två stora hitlåtarna Let´s Spend The Night Together och Ruby Tuesday vilket inte gjorde saken enklare.
Lägg dessutom till att det är knepig skiva för att vara Stones. Melodierna är inte alltid självklara utan har en tendens att gå andra vägar än de man tänkt sig.

Cool Calm And Collected är ett exempel på det, visserligen en alldeles sagolik liten poplåt men fruktansvärt schizofren under ytan.

Eller Miss Amanda Jones...eller Complicated...som inte på något sätt är enkel...eller för all del Yesterday´s Paper och My Obsession, knepiga grejer allihop.

Den brittiska pressen känns om möjligt ännu svårare att begripa sig på då den saknar riktiga hitlåtar. Det är kanske inte så märkligt att Rolling Stones under den här perioden anklagades för att kopiera lite för mycket från både Kinks och Beatles.
Men så här snart 50 år senare sticker Between The Buttons ut i raden. Det är en av de stonesskivor jag numera verkligen uppskattar och har stort nöje av att lyssna på. Cool, calm and collected...

Nr: 549/2222

1 kommentar:

  1. Inte alls dum. Står sig väl gentemot samtida konkurrenters skivor från samma år, och jag har verkligen inga problem med Stones som popband. Även om det kanske inte var det som de trots allt var bäst på.

    SvaraRadera