The Musical Box: Snygg sorti av Mama´s & Papa´s

fredag 31 juli 2015

Snygg sorti av Mama´s & Papa´s

MAMA´S AND PAPA´S – THE PAPA´S AND MAMA´S – 1968

Dream A Little Dream blev Mama´s and Papa´s sista stora hit. Den avslutade en kort men mycket intensiv karriär där gruppen en tid var lika stora som Beatles. Låten var en fantastiskt snygg avslutning, förmodligen den allra bästa cover Mama´s And Papa´s någonsin spelade in. Originalet var en gammal schlager från 40-talet.
Låten finns på Mama´s And Papa´s sista riktiga album, The Papa´s And The Mama´s, inspelat 1968 i John Phillips hemmastudio. Det är en LP som egentligen aldrig riktigt räknats, den kom ut när gruppens stora tid var över. Lite som Beatles Let It Be om man nu ska fortsätta den jämförelsen.
Det är sant att LP:n har ett något annat, lite naknare sound, än tidigare album, som ibland var lite väl luftiga och lite väl mycket sunshinepop. Därför tycker jag den här skivan visar upp en lite annorlunda sida av Mama´s And Papa´s som inte alls känns fel, den heller.
Dream A Little Dream är så klart den stora behållningen, men det finns fler bra låtar, inte minst Mansion, som är en liten pop-pärla...den också.

Cass Elliott gjorde senare en egen version av Dream A Little Dream som faktiskt är ännu bättre. Den finns på soloalbumet med samma namn.

Nr: 1187/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar