The Musical Box: Hög kvalitet av Squeeze

onsdag 19 augusti 2015

Hög kvalitet av Squeeze

SQUEEZE – EAST SIDE STORY - 1981

Det finns många – väldigt många – som med bestämdhet hävdar att East Side Story med Squeeze är en av de bästa och mest välgjorda popskivor som någonsin spelats in.
En del i det har naturligtvis hitlåten Tempted, som jag tror att många kan utantill utan att veta om det. Men varenda låt på skivan anses vara riktigt hög kvalitet.

Elvis Costello producerade och hans närvaro sägs ha betytt väldigt mycket. Liksom att Paul Carrack fick till ett one-night-stand och är med som sångare för första och sista gången i Squeeze.

East Side Story är säkert så bra som det sägs, men det har aldrig varit skivan för mig. När jag hörde den första gången tyckte jag att Squeeze tappat lite av sin skramliga och halvstökiga charm från de tidigare plattorna.

Jag gillade Argybargy och 70-talarna UK Squeeze och Cool For Cats bättre (där låten Goodbye Girl är med). East Side Story var lite för snygg och trevlig för min smak.

Men så är det ju. Allt kan ju inte passa alla. Och jag har naturligtvis inget att invända mot att halva världen – och mer där till – tycker att East Side Story är briljant.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar