The Musical Box: Ett krispigt och distinkt sound

tisdag 1 september 2015

Ett krispigt och distinkt sound

ELECTRIC SANDWICH – ELECTRIC SANDWICH – 1972

Jag skulle vilja påstå att Electric Sandwichs enda album är en sanslöst fräckt krautrock-LP. Men bara nästan. Påståendet räcker nämligen bara halva vägen.
LP:n är lite ojämn, Electric Sandwich blandar lysande innovativ krautrock med ganska ordinära rocknummer. Inledningen med åtta minuter långa China är något av det fräckaste jag hört i genren, men det finns annat som inte alls är lika spännande.

Nu blir dock underhållningsvärdet inte lägre på grund av bristande uppfinnsrikedom på övriga spår.

Electric Sandwich håller hög klass i samtliga nummer, som levereras med en bländande säkerhet under ledning av demonproducenten Dieter Dierks.

Att Electric Sandwich hämtat inspiration från brittiska förlagor som Uriah Heep och Deep Purple går inte att missa.

Den som går igång på skivor som Sweet Freedom och Look At Yourself kommer förmodligen att känna igen sig här också, även om Electric Sandwich har krispigare och distinktare sound än Uriah Heep.
Av någon anledning blev det bara en enda LP för Electric Sandwich. Gruppen släppte bara en singel efter LP:n. Tydligen var det så att skivbolaget, som skulle varit Brain vilket gör historien lite osäker, det låter inte som dem, krävde att Electric Sandwich skulle gå mer mot jazz och jazzrock.
Det gillade inte bandet och följden blev att de splittrades. Men ta det med en nypa salt, jag inte fått det bekräftat.

Nr: 1021/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar