The Musical Box: Rolling Stones Metamorphosis

onsdag 16 september 2015

Rolling Stones Metamorphosis

ROLLING STONES – METAMORPHOSIS – 1975

Till skillnad från de flesta andra album med Rolling Stones tar Metamorphosis lite tid på sig. Den behöver några genomspelningar för att vakna till. Men när man väl är där – för dit kommer man – visar det sig att det inte är något särskilt...
Metamorphosis är en samling outtakes, udda versioner på redan tidigare utgivna låtar. För en sann stones-kännare har det självklart sitt värde. Men för den som inte är intresserad av att höra hur en underarrangerad Out Of Time skulle kunna låta, är detta knappast skivan man ska köpa.
Det handlar om stoneslåtar utgivna före 1971, främst ”r´n´b och popepoken” 1965-1967 och ”blues- rockepoken” 1968-1969, med både riktigt bra grejer och mindre bra...

Det mindre bra, vilket egentligen inte alls är dåligt men när det gäller Stones har man ju vissa krav, är att låtarna är underarrangerade.

Men som sagt, det är ju outtakes och inte helt färdiga låtar, så det ämnet släpper jag.

Det finns så klart en massa bra saker också. Först vill jag nämna ypperliga (Walkin´Thru The) Sleepy City som är lysande.

Närmare Kinks än så kom aldrig Mick Jagger, kom inte och påstå att han aldrig hört Dead End Street.

Sen är jag nästan larvigt imponerad av We´re Wastin´ Time, I Don´t Know Why och de där otäckt vassa riffen i inledningen till Jivin´ Sister Fanny.

Nr: 1843/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar