The Musical Box: Dialog Cet på krokodiljakt

lördag 10 oktober 2015

Dialog Cet på krokodiljakt

DIALOG CET – THE CROCODILE HUNT – 1999

The Crocodile Hunt inleds med ett långt avsnitt där krokodiljägaren Steve Irwin extatiskt berättar om en våldsam krokodiljakt i ett australiskt träsk...
Ordflödets bryts och följ av ett stökigt och ovårdat stycke distat gitarrspel. Dialog Cet glider sedan över i nästan stillsamt jazz med bara synth där en ensam pinkfloydisk gitarr hörs i bakgrunden.
Jodå, Dialog Cet är minst sagt experimentella och har säregna idéer om hur musik ska låta. Det är kanske inte banbrytnade i genren progressiv rock, mycket på plattan hade 1999 redan gjorts av band som var bättre; Pink Floyd, Queens Of The Stone Age, Zappa, men också Stomu Yamashta och annat löst folk i new age-musiken bör nämnas...

Har du inte hört talas om det här bandet?
Det är kanske inte så konstigt. Dialog Cet är ett lokalt band från Jönköping. Vad jag vet existerar de inte nu för tiden, även om en och annan av deras inspelningar ibland dyker upp på Internet.

Deras musik är betydligt roligare nu än 1999 då jag fick tag i skivan.

Efter det har denna privatinspelning blivit liggande i en låda på vinden fram till nu.

Idag gillar jag det bättre, kanske efter att själv under ganska långa perioder grävt ner mig i udda och alternativ musik.

Dialog Cets musik är vågad och faktiskt både roande och spännande att lyssna på...tycker jag nu. Om jag inte kommer ihåg alldeles fel pluggade killarna i bandet på Per Brahegymnasiets musiklinje. Vad som hände sen vet jag inte.

Nr: 1672/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar