The Musical Box: Ingen vet, alla har glömt

fredag 30 oktober 2015

Ingen vet, alla har glömt

KREISCHER GANG – SEXTEUFEL – 1982

Kreischer Gang placerar vi raskt i in grupperingen ”bortglömda-tyska-rockgrupper-från-80-talet”. Det är ingen stor gruppering...eller så är det precis tvärtom. Ingen vet, alla har glömt...
...vilket osökt får mig att tänka på Sveriges bidrag till Melodifestivalen 1967, Towa Carlssons Alla har glömt...vilken Anne-Lie Rydé på 90-talet gjorde en cover av på sitt 60-talsnostalgiska album Stulna kyssar.

Från den skivan till Sexteufel med Kreischer Gang är det onekligen en lång väg att gå... ...vilket nu får mig att tänka på Torssons låt Det vore lång väg att gå...från En rökare i krysset, den med en hockeyspelare i plåt på omslagsbilden...
Suck, ni anar inte vad jobbigt det bli att skriva om vissa band. Vad har Kreischer Gang med hockeyspel att göra? Enda kopplingen jag kan se är Göran Agdur, som förutom att han är en välkänd musiker också är en jävel på hockeyspel*.

Aha, det är kanske där vi har det! En jävel på hockey. Och en tysk sexteufel! Att jag inte tänkte på det från början...

Ni har säkert listat ut vad det här handlar om. Jag vet alltså ingenting om dessa tyska långhåriga 80-talshjältar.

Det finns förvånansvärt lite information om bandet ute på nätet. Och skulle det finnas har jag i så fall missat det.

Men Sexteufel är en helt okej hårtdrockplatta från det tidiga 80-talet. Den är till och med ganska bra. Kreischer Gang var lite för tidigt ute för att ha påverkats allt för mycket av det där bedövande 80-talssoundet (läs Styx).

Jag vill påstå att den här skivan innehåller en rad ganska bra hårdrockgrejer i sann 70-talsanda, vilket faktiskt gör LP:n till tämligen rolig lyssning.

Lite glamrock nästan, Sweet och lite Slade. Musiken påminner också ibland om våra danska vänner Gasolin. Att Kreischer Gang sjunger på tyska har ingen negativ inverkan alls, tvärtom.

Nr: 481/2222

* Världsmästare i bordshockey 1982.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar