The Musical Box: Kraan och Andy Nogger

torsdag 22 oktober 2015

Kraan och Andy Nogger

KRAAN – ANDY NOGGER – 1975

En riktigt kul jazzrock-LP det här. Kraan har ett lätt förvirrat och lagom psykedeliskt anslag som gör Andy Nogger till stor underhållning. Nackdelen är att de kan bli lite tjatiga, det går i ungefär samma tempo hela tiden och det är svårt att skilja låtarna från varandra.
Skivans bästa spår och även det längsta hittar man på b-sidan, Holiday Am Matterhorn, nästan åtta minuter lång. Därmed inte sagt att övriga spår inte är intressanta, tyska Kraan tummade aldrig på kvaliteten.
Skivan är dessutom inspelad och producerad med hjälp av tyske häxmästaren Conny Plank, vilket gör att det dyker upp en och annan skum och märklig psykedelisk ljudeffekt på de mest oväntade ställen. Sånt piggar givetvis upp stämningen.

Om detta är krautrock eller jazzrock, möjligtvis jazzfusion, är svårt att avgöra.

Kraan höll till i båda de musiklandskapen och levererade en rad album som nog skulle kunna kategoriseras i båda eller i flera genrer. Rock är det förmodligen dock inte.

Andy Nogger anses av flera kännare höra till Kraans absolut främsta album. Andra menar att de två tidigare skivor de släppte är intressantare.

Nr: 1661/2222

1 kommentar:

  1. Är det bara jag som tycker att flickan på omslagsbilden är extremt lik en ung Leah Remini (amerikansk skådespelerska, bl.a. känd från diverse komediserier)?

    Kolla t.ex. denna bild:

    http://images6.fanpop.com/image/photos/32100000/Leah-Remini-leah-remini-32195475-1823-2160.jpg

    Eller denna:

    http://www.sharewallpapers.org/d/181564-2/Leah+Remini+005+1586x1024.jpg

    Enligt Wikipedia var emellertid Leah Remini 5 år gammal 1975, så det kan naturligtvis inte vara hon på skivomslaget.

    SvaraRadera