The Musical Box: Shakin´ Fredrik eller Crut

söndag 11 oktober 2015

Shakin´ Fredrik eller Crut

SHAKIN´ FREDRIK – HÅÅVEE – 1985

Fredrik Willstrand från Mullsjö var något av en barnstjärna i Jönköping på 80-talet. Under artistnamnet Shakin´ Fredrik hade han faktiskt rätt stora framgångar. Han spelade in flera LP-skivor, släppte ett en rad singlar och fick vara med i Melodifestivalen 1986 med låten Fem i tolv.
Men när han tog upp kampen med Crut och deras låt Hååvee gick det inte lika bra. För alla gamla ärrade HV-fans som var med när laget under många år krigade i näst högsta hockeyligan och kvalade mot storheter som Nacka, Hammarby och BK Bäcken är det fortfarande Cruts HV-låt som gäller. Fredrik, som var 14 eller 15 år när låten spelades in, hade inte en chans mot veteranerna.
Har ett svagt minne av att lokaltidningen, eller radion, ordnade en omröstning bland fansen. Hur det gick där har jag däremot ingen koll på alls...

Jag har inte sett HV spela hockey sen de fick stryk mot Frölunda med 1-8 1980, men enligt folk som ibland besöker Kinnarps Arena påstår att Cruts låt spelas...även om de vid något tillfälle också hört Fredriks Hååvee-låt spelas innan matcherna.

Nr: 60/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar