The Musical Box: Bakgrundsmusik på stökiga pubar

söndag 29 november 2015

Bakgrundsmusik på stökiga pubar

ALAN PRICE – ENGLAND MY ENGLAND – 1978

Alan Price var organisten bakom de flesta av The Animals tidiga 60-talshits. Men han lämnade gruppen redan 1965 på grund av sin flygrädsla. I stället satsade han på en och egna gruppen Alan Price Set, men lyckades aldrig nå lika högt som med Animals.
Alan Price Set levde fram till slutet av 60-talet, men Alan Price slutade inte göra musik och spela in skivor. Bland annat samarbetade han en hel del med Georgie Fame.

England My England är en LP från så sent som 1978. En skiva som jag haft i min samling sedan tidigt 80-tal. Jag kommer inte ihåg varför jag köpte skivan. När jag nu lyssnar på den förstår jag det inte alls.
Förmodligen inköptes den av anledningen att Alan Price en gång i tiden varit med i Animals, vilket kan vara ett så gott skäl som något annat. Men något annan orsak kan jag inte se, England My England är nämligen inte skiva som nu för tiden tilltalar mig det allra minsta.

Alan Price håller här till någonstans mellan schlagerpop och bakgrundsmusik på stökiga pubar. Jag tror inte jag kan rekommendera denna platta till någon utom extrema gamla fans till The Animals.

Det är dock lite spännande att jag fortfarande hittar en sådan här skiva som levt så länge i min samling utan att jag fått ögonen den. Vad kan mer finnas för underligheter?

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar