The Musical Box: Bara lättlyssnad smörpop

söndag 29 november 2015

Bara lättlyssnad smörpop

CASHMAN & WEST – A SONG OR TWO – 1972

Det är kanske inte nödvändigt att ha en platta med Cashman & West. Inte om man, som jag, har svårt för det här med amerikansk smörpop tidigt 70-tal. Men eftersom den här duon gav ut alla sina tre album på Dunhill Records*, så va fan...
Inte för att Cashman & West på något sätt är otrevliga. Deras debutalbum från 1972 – A Song or Two – är lättlyssnad pop. Lite som Simon & Garfunkel på sin tid.

Eller varför inte Seals & Croft eller England Dan & John Ford Coley, om nu någon minns dem...det var väldigt smörigt... Cashman & West är lite bättre, det dryper i alla fall inte av fett i mungiporna på dem.
Men Cashman & West håller den amerikanska poptraditionen högt. Och är det så att man vill ha lite lagom bakgrundsmusik, svalt och smågulligt, då passar A Song or Two bra.

En låt är riktigt bra, American City Suite. Den består egentligen av fyra fristående sånger, Sweet City Song, Hello Jack, All Around the Town och A Friend is Dying, som tillsammans blir väldigt snyggt.

Terry Cashman och Tommy West gjorde bara tre album tillsammans, alla på Dunhill. Mest kända, åtminstone i USA, blev de däremot för att de var med och producerade och spelade in tillsammans med Jim Croce.

Nr: Borttagen ur samlingen, säljes.

* Av någon outgrundlig anledning samlade jag en tid skivor från Dunhill. De gjorde bra grejer på 60-talet, men när man kommer in på 70-talet sjunker kvaliteten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar