The Musical Box: Gasolins sista utlandssatsning

måndag 2 november 2015

Gasolins sista utlandssatsning

GASOLIN – KILLIN´ TIME – 1978

Killin´ Time blev den sista studio-LP Gasolin gav ut. Det var 1978 och vi var nog en och annan som sörjde. För då var det mer eller mindre klart att det inte skulle bli någon fortsättning för de danska rockhjältarna.
Avskedsturnén genom Sverige och Norge samma sommar var grym, men samtidigt sorglig. Killin´ Time blev plåster på såren. Men som alltid när det handlar om Gasolin var det rörigt.

När skivan skulle spelas in anlitades ex-Mountaingitarristen, sångaren och producenten Felix Pappalardi för att fixa inspelningen. Det gjordes 1977. Men Gasolin var inte nöjda med resultatet, så Killin´ Time gavs aldrig ut. Ungefär ett år senare släpptes trots allt skivan, då ommixad av Franz Beckerlee*.
Killin´ Time blev Gasolins fjärde och sista utlandssatsning. De tre tidigare hade bestått av nyinspelningar av gamla låtar som försetts med engelska texter; Gasolin, The Last Jim och What A Lemon.

Killin´ Time innehöll däremot nästan uteslutande nya låtar. (Det finns ett par undantag, Magic Garden är den engelska versionen av De gule enker från albumet Efter endnu en dag och Closer är Kloden drejer stille rundt på engelska från samma album. Möjligtvis kan det finnas nån mer...).

Av den anledningen är Killin´ Time väldigt nödvändig i min Gasolin-samling. Inte minst är Girl You Got Me Lonely och titelspåret Killin´ Time ruggigt bra. Gasolin och Kim Larsen var bra även på engelska.

Plattan går i ungefär samma stil som Gas 3, Gas 5 och Gör det noget. Ganska rockigt med andra ord.

Nr: 297/2222

* Pappalardis mixning gavs  ut 1997 och fick namnet A Foreign Affair.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar