The Musical Box: Osannolikt av Roger Daltrey

söndag 29 november 2015

Osannolikt av Roger Daltrey

ROGER DALTREY – ROGER DALTREY – 1973

Detta är en helt osannolik LP. Det är första soloplattan med The Whos karismatiske sångare Roger Daltrey, vilket givetvis höjer förväntningarna skyhögt. Men här kommer twisten. Och den är inte dålig – alla låtarna är skrivna av Leo Sayer.
Jo, det är sant. Jag trodde det inte förrän jag läste det på skivetiketten. Och knappt då heller. Varenda en av dem. Det här är ingen LP med The Whos sångare, det är en Leo Sayer-platta där Roger Daltrey lånat ut sin röst.

Den där lejonmanen han visar upp på omslagsbilden har inget med vilda djur att göra. Jag tror han lånade frisyren av Leo Sayer också...
Inget ont om Leo Sayer (till hans fördel kan man hävda att han ensam var orsaken till hela punkvågen, han retade upp folk till vansinne). Denne brittisk/australiske popsångare gjorde en rad trevliga och fina poplåtar i mitten av 70-talet.

Thunder In My Heart, You Make Me Feel Like Dancing, Raining In My Heart, One Man Band (som förresten Daltrey inleder hela sin solokarriär med) och en drös till. Softrock på gränsen till disco.

Den här skivan tänker jag med andra ord inte rekommendera alls, utom möjligtvis till folk som gillar Leo Sayer. Jag ifrågasätter faktiskt hela idén.

Var detta verkligen nödvändigt?
Nej, soloplattor ska göras av folk som har något att säga. Av folk som vill utveckla sina egna idéer, av artister som vill gå vidare mot nya mål. Inte på det här sättet.

Nr: borttagen ur samlingen, bortskänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar