The Musical Box: Nu är Da Jul igen, i reggaetakt

torsdag 24 december 2015

Nu är Da Jul igen, i reggaetakt

SHU BI DUA – SHU BI 40 – 1993

Nej, det är inte Shu Bi Duas 40:e skiva jag ska skriva om nu. Så långt gick inte ens dessa danska rockhjältar, även om jag är ganska säker på att de skulle gjort det om det hade varit möjligt.
Det är i stället Shu Bi Duas julalbum från 1993, då de under förtäckt namn – Shu Bi 40 – gav ut denna CD. Redan nu borde varje kännare av popmusik från det tidiga 90-talet dra efter andan och skratta hysteriskt. UB 40 var som säkert de flesta minns ett brittiskt reggaepopband som härjade på topplistorna under det tidiga 90-talet.
Nu har ni alla gånger räknat ut det. Årets ju ska alltså firas i reggaetakt, ihop med Shu Bi Dua (som dock sjunger på engelska denna gång...).

Men varför inte reggae?
Tidigare jular har på denna blogg firats av med hjälp av storheter som Torsson, Jethro Tull och så sent som förra året dammades en gammal jul-LP med Slade av...till alla läsares hänförelse.

Med Shu Bi 40:s julskiva i CD-spelaren känns det dock som att årets jul skulle kunna bli den vildaste av dem alla.

På denna skiva trängs låtar som White X-mas, Rockin´Around Da X-mas-3, Rudolph (han med mulen), Silent Night, Jingle Bells och Da Little Drummer Boy. Julklassiker allihop!

Jag hoppas verkligen att denna CD finns nånstans där ute i cyberrymden, så att även ni får uppleva det jag gör.

Kom inte och påstå att 2015 års jul inte firas på ett värdigt sätt.

Nr: 44/CD

1 kommentar:

  1. Ha ha ha. Fantastiskt!!! De ordvitsande danskarna borde skriva manus till "På spåret"!

    SvaraRadera