The Musical Box: Rejoice i Golden Gate Park

fredag 4 december 2015

Rejoice i Golden Gate Park

REJOICE – REJOICE - 1969

Slutet av 1960-talet och amerikansk psykedelisk pop kan vara en liten guldgruva. Den tiden bestod inte bara av Janis Joplin och Jefferson Airplane. Gräver man lite djupare dyker det upp spännande grupper och konstellationer, som gjorde en, kanske två, plattor eller singlar och sedan försvann.
Men här är en spännande sak jag hittade för ganska länge sedan. Den som gillar sunshinepop och samtidigt har en viss svaghet för Jefferson Airplane kan ha anledning att kolla upp det här.

Rejoice – släppte mellan 1968-1969 fyra singlar och till slut även en LP med samma namn. Plattan går med lite tur kanske att hitta i någon begagnatback.
Rejoice kanske mest kända låt, eventuellt enda kända, är Golden Gate Park, en typisk tidsenlig psykedelisk poplåt på gränsen till sunshinepop. Inte alls i klass med Jefferson Airplanes Somebody to Love eller White Rabbit. Men hur många klarade av det?

Den rätta popkänslan infinner sig dock direkt, vilket gör att jag nog kan påstå att Rejoice är en helt okej skiva, även om man inte behöver riva upp himmel och jord för att hitta den.
Golden Gate Park, som skrevs av Tom och Nancy Brown, släpptes också på singel, på baksidan fanns den lite märkliga låten Sonora.

LP:n är producerad av Steve Barri, som var en riktig superstjärna som producent på sin tid. Rejoice enda platta gavs ut av Dunhill Records i Los Angeles.

I bandet spelade Tom Brown, gitarr, Joe Osborn, bas, Hal Blaine, trummor, Larry Knechtel, piano och Ron Wells, gitarr (troligen studiomusiker allihop). Dessutom tror jag Nancy Brown också är med och sjunger.

Nr: 580/2222

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Den är inte särskilt svår att hitta. Man kan få ett bra ex för en dryg 100-ing. Det finns flera svenska säljare på Discogs som har den.

      Radera