The Musical Box: Rosa Pugh lirade rosa pop

söndag 6 december 2015

Rosa Pugh lirade rosa pop

PUGH ROGEFELDT – ATTITYDER – 1978

Nån gång efter mitten av 70-talet började Pugh Rogefeldt lira pop. Helt plötsligt stod han på samma scener som Micke Rickfors och Tomas Ledin. Hans förvandling från rockikon till rosa popstjärna var fullbordad med den här LP:n, Attityder, Pughs nya sådana. Det var väl ungefär då jag slutade köpa hans skivor.
Hur LP:n hamnade i min samling har jag inget klart minne av. Troligen köpte jag den billigt på nån rea. Kanske för att skivomslaget är så hysteriskt; Pugh i rosa t-shirt och supertajta rosa jeans. Lite filmen G, om nån kommer ihåg den. Attityder går i samma färg.

Men även om Pugh här skalat bort det mesta av 70-talets ruffighet gjorde han faktiskt bra melodier. Och sen har jag alltid gillat hans texter.

Så Attityder är nog en ganska bra Pugh-skiva egentligen. Suno Sole är en bra poplåt. Cykelsemester kunde jag nästan utantill på sin tid. Kärlekens träd, där han sjunger duett med Maritza Horn är skivans bästa spår. Det är en snygg liten ballad.

Men det är klart. Det finns inga låtar här som är i samma klass som Hog farm, Bolla och rulla, Visan om Bo, Vandrar i ett regn, Finns det lite stolthet kvar, Surabaya Johnny, Dinga linga Lena, Grävmaskinen, Silver-Lona, Här kommer natten, Stinsen i Bro...

Nr: 1620/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar