The Musical Box: ”Tänk Aladdin Sane med tyngre komp”

fredag 25 december 2015

”Tänk Aladdin Sane med tyngre komp”

DAVID WERNER – DAVID WERNER – 1979

Med ena foten i punk och den andra i glamrock spelade David Werner in ett par numera nästan helt bortglömda men fräcka album i slutet av 70-talet. Hans tredje och sista blev den mest lyckade.
Med briljanta lilla singeln What´s Right blev han till och med blev lite berömd i Sverige. Det var för att han fick plats på samlingsplattan Rock 80, som sett så här 35 år i efterhand faktiskt blev en viktig skiva.

Flera av de artister som fanns med på skivan skulle förmodligen aldrig någonsin blivit omnända i Sverige, än mindre skulle folk köpt deras skivor.

För oss som var med i brytningen mellan det tidiga 70-talets rock och punk- och senare new waverevolutionen är David Werner en sån där kille man inte kan låta bli att tycka bra om.

Att han hade sina rötter hos David Bowies Ziggy Stardust kan man inte missa. När han sedan kokar ner det soundet ihop med punk och new wave blir det så klart jättekul att lyssna på.

Werners röst ligger inte alls långt från Bowie vilket givetvis kittlar lite extra. Tänk Aladdin Sane men med tyngre och råare komp, men kanske inte lika högkvalitativa låtar hela vägen.

Nr: 2027/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar