The Musical Box: Ett blixtrande livealbum

onsdag 20 september 2017

Ett blixtrande livealbum

IAN HUNTER – WELCOME TO THE CLUB – 1980

Den som inte blivit övertygad om Ian Hunters och Mick Ronsons storhet har inte hört Welcome To The Club. Ett fantastiskt blixtrande livealbum från den allra bästa sidan av radarparet Hunter och Ronson.
Stämningen är magisk redan från början närbandet presenteras för den entusiastiska publiken på The Roxy i Los Angeles, som givetvis vet vad som väntar. Det är klubbstämning, det är rökigt och förstärkarna uppdragna på max.

Det blev en kväll de som var där säkert minns. Welcome To The Club är en tresidig liveplatta som alla som någon gång fascinerats av Mott The Hoople glamrocksound, Ian Hunters känsloladdade ballader eller Mick Ronsons bländande gitarrspel bara måste älska.
Hunter och Ronson hade 1980 en enorm katalog att välja på och plockar här ut godbitar från Mot The Hoople som All The Way From Memphis, All The Young Dudes och Rock´n Roll Queen, letar fram det allra bästa av Ian Hunters kollektion, Once Bitten Twice Shy, Irene Wilde, Just Another Night och fräcka Cleveland Rocks.

Att konserten avslutas med Mick Ronsons Slaughter On Tenth Avenue är inget annat än magiskt. Det enda jag inte gillar är att konserten är tre sidor lång, vilket givetvis är alldeles för kort.
Å andra sidan får man en fjärde sida med tre hunterlåtar som 1980 var pinfärska; We Gotta Get Out Of Here, Silver Needles och Man´O´War. Skivan avslutas sedan med livelåten Sons And Daughters. Ingen av dem något av Ian Hunters storverk men nödvändiga för alla fans.

Nr: 577/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar